Tweede Energietransitiecafe (UITGESTELD)

Dinsdag 29 september 2020

Tweede Energietransitiecafé van 15 oktober gaat niet door.

In het licht van de huidige snelle verspreiding van het coronavirus en de overheidsmaatregelen daartegen heeft de werkgroep Energiek Maliskamp besloten het Energietransitiecafé van 15 oktober a.s. niet door te laten gaan en uit te stellen tot de coronasituatie weer voldoende onder controle is.”

==========================================================================================

Beste buurtbewoners Maliskamp,

Op 15 oktober organiseert Energiek Maliskamp een tweede energietransitiecafé. Net als bij het eerste transitiecafé (in januari) biedt deze bijeenkomst de mogelijkheid om als buurtbewoners elkaar bij te praten over eigen ervaringen met allerlei energie-initiatieven zoals besparingsmaatregelen, groene daken of zelf energie-opwekken.

Maar er is meer: studenten Bouwkunde van Avans Hogeschool zullen de ideeën presenteren die ze hebben ontwikkeld tijdens hun onderzoek naar mogelijkheden voor een energietransitie in onze wijk. Enkele ideeën zijn al kort gepresenteerd tijdens de openbare wijkvergadering van 7 september, maar tijdens het transitiecafé krijgen de studenten de ruimte om hun plannen goed toe te lichten. De meest interessante ideeën zullen we dan, naast de eigen ervaringen, op een café-achtige wijze bespreken. Geen moeilijke verhandelingen, maar alledaagse zaken als: wat is zinvol? Wat werkt en wat werkt niet? Wat zijn de kosten en wie gaat die betalen? Heeft het zin om nu al te investeren of is het beter om te wachten? Wat zijn de ervaringen van anderen in de wijk?

De werkgroep ‘Energiek Maliskamp’ nodigt u van harte uit op donderdagavond 15 oktober het tweede ‘Transitiecafé’ bij te wonen.

Natuurlijk zullen we op deze avond alle voorzorgsmaatregelen treffen die onder de huidige omstandigheden nodig zijn voor een veilige en verantwoorde bijeenkomst.

Graag zien we velen van u bij het Transitiecafé op 15 oktober 2020 van 20:00 tot 22:00 in Ons Trefpunt in de Meerlaer.

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Energiek Maliskamp

Hessel Abbink Spaink 06 – 21 54 81 32

Marc Deurloo 06 – 51 87 39 43

Herman Klein Entink 06 – 53 24 96 28