Dierenpark Maliskamp

Feestelijke opening nieuwbouw Dierenpark Maliskamp op 6 oktober 2018.

 

Grote opkomst tijdens een zonovergoten feestelijke officiele opening van de nieuwbouw van Dierenpark Maliskamp door wethouder Roy Geers en drijvende kracht Sander van der Heijden.

 

Update September 2018:

 

Na anderhalf jaar voorbereiding, een maandenlange zoektocht naar sponsoren, en het werven van vele vrijwiliggers ging in het najaar van 2017 dan eindelijk de voorbereiding van start voor de nieuwbouw van Dierenpark Maliskamp. Nadat in het voorjaar van 2018 alle seinen op groen stonden (vegunningen, financiering en bouwplan) werd dan in mei 2018 daadwerkelijk begonnen met de sloop van het oude gebouw. 

 

Na een ongelofelijk strakke planning is het na nog geen half jaar later zover: de nieuwbouw is een feit!

 

 

Het project zou nooit van de grond zijn gekomen zonder de betrokkenheid van vele vrijwilligers en sponsoren. Zonder wie dan ook tekort te doen (jullie bijdrage wordt zeer gewaardeerd!) wil ik graag de volgende vrijwilligers persoonlijk bedanken:

 

Bouwteam: Ad Verhoeven, Jacques Vogel, Joep Gubbens, John van Nistelrooij, en Thieu Gubbels en ondergetekende.

 

Sponsor-team: Jurjen Bottema, Klaas Vos, Maurice Klaassen en Sjoerd van Leeuwen.

 

Met vriendelijke groet, Sander van der Heijden

 

Update zomer 2017:

 

 

Beste buurtbewoners,

 

De afgelopen maanden is door een groep vrijwilligers hard gewerkt aan een plan van aanpak om het hoofdgebouw van het dierenpark te vernieuwen. Het huidige gebouw is 40 jaar oud en kent inmiddels de nodige gebreken: het heeft lekkages, is aangetast door houtworm en houtrot, er is overlast van ongedierte, het biedt onvoldoende quarantaineruimte, is onpraktisch in gebruik en het voldoet niet aan de huidige eisen voor veiligheid.

 

Een nieuw gebouw biedt ons de gelegenheid ook de komende generaties weer te laten genieten van de dieren en natuur in ons park. Bovendien kunnen we daarmee de huidige samenwerking met de buurtsuper versterken en de kinderen van Cello, school en kinderopvang nog meer mogelijkheden bieden voor natuureducatie en ontwikkeling.

 

Vernieuwing van het huidige gebouw vraagt een flinke investering. De komende maanden zullen besteed worden aan fondsenwerving en sponsoring. 

 

Wellicht heeft u goede ideeën voor ons en kent u bedrijven die ons kunnen steunen door hun inzet, sponsoring of bijdrage in natura. Laat het ons weten! Als we samen de schouder er onder zetten, moet het ons lukken. Er zijn diverse sponsorpakketten beschikbaar (zie ook onderstaand).

 


Heel hartelijk dank!


Sander van der Heijden

Voorzitter Stichting Wijkbelangen Maliskamp