De Meerlaer

Multifunctioneel centrum De Meerlaer huisvest een wijkcentrum, een kleine basisschool met een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang, i.c.m een dagcentrum met logeerhuis van stichting Cello, voor kinderen met een of meer verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen. De indeling van het complex is zodanig dat kinderen, ouders, personeel en wijkbewoners elkaar op een vanzelfsprekende en laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Het terrein rondom het complex is opgezet als een avontuurlijk speelbos. In plaats van het gebruikelijke verharde speelplein, blijven de bestaande bomen

Samenwerking

Onder één dak zijn samengebracht wijkcentrum Ons Trefpunt, kindercentrum De Elzengaard en weekend- en vakantieopvang van Cello, kinderopvang Floddertje en peuterarrangementen van Kanteel Kinderopvang en basisschool De Masten. Er is sprake van een sterke combinatie met veel voordelen voor de kinderen en wijkbewoners. De onderlinge samenwerking beïnvloedt immers op een positieve manier ontwikkeling en ontplooiing. Het is dé plek waar wijkbewoners elkaar ontmoeten.

Multifunctioneel gebouw

De gemeente ’s-Hertogenbosch financierde de bouw van dit multifunctionele gebouw. Het ontwerp is van Kuin en Kuin architecten uit ’s-Hertogenbosch. Opvallend is het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Het ontwerp is geïntegreerd in de bosrijke omgeving, die kenmerkend is voor Maliskamp. Het krijgt daarom geen traditioneel speelplein, maar een avontuurlijk speelbos, naar een ontwerp van Buro Lubbers.

Meer info op http://www.kcmeerlaer.nl