Bernadette Klooster

Update Maart 2018: Buro3o verhuist definitief komende zomer naar klooster

Medio maart 2018 is bekendgemaakt dat Buro3o komende zomer verhuist van Rosmalen naar Maliskamp. De zorginstelling voor voornamelijk autistische jongeren betrekt daar het Bernadetteklooster. Omwonenden zijn al geïnformeerd over de plannen.

Tijdens de informatiebijeenkomst was iedereen positief, tot opluchting van directeur Carlo van de Water. “Je weet nooit hoe mensen reageren op de komst van een zorginstelling”, zegt hij. Buro3o is nu nog gevestigd op landgoed Coudewater, maar dat wordt door GGZ Oost-Brabant verkocht. 

Update November 2017: Buro3o vestigt zorginstelling in klooster

In november 2017 is bekendgemaakt in dat de congregatie heeft gekozen voor een plan van Buro3o, een zorginstelling voor behandeling en begeleiding van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Het Bernadetteklooster biedt een beschermde woonomgeving voor jongeren met autisme of psychische kwetsbaarheid. De kloostertuin blijft behouden en biedt bescherming en rust.

In deze presentatie worden de plannen toegelicht. 

Update Oktober 2017: plan Bernadettehuis voor herbestemming klooster ingediend

Werkgroep maakt plan voor Bernadetteklooster

De congregatie van de Zusters van het Heilig Hart heeft de wijkorganisaties gevraagd een plan in te dienen voor de herbestemming van het Bernadetteklooster. Die vraag is ook gesteld aan andere organisaties. Een werkgroep van 9 personen werkt nu aan het plan van de wijkorganisaties. Zie bijgevoegde presentatie voor de hoofdlijnen van het plan en informatie over het proces.

Op vrijdagmiddag 6 oktober hebben de Maliskampse wijkorganisaties hun plan voor het Bernadetteklooster ingediend. Een werkgroep met verschillende deelnemers uit de wijk hebben het plan gemaakt. Het plan heet "Bernadettehuis" en gaat uit van een combinatie van functies: wonen, zorg, onderwijs en ontmoeten. In het plan is uitgewerkt hou dat gerealiseerd zou kunnen worden.

Voor meer informatie:

- Plan Bernadettehuis

- Aanbiedingsbrief Plan Bernadettehuis

 

Naast de wijkorganisaties hebben ook andere partijen hun plan mogen indienen. Komende weken beslist de congregatie daarover.