Zorgen bij wijkraad Maliskamp over drukte op wegen Coudewater

MALISKAMP - Wijkraad Maliskamp maakt zich zorgen over drukte op de wegen rondom landgoed Coudewater. En de plannen om een groot aantal woningen te bouwen op het voormalige GGZ-terrein werden in het dorp al niet met gejuich ontvangen.

 

De wijkraad vindt dat het in de plannen teveel over het landgoed zelf gaat. “GGZ (eigenaar van het terrein, red.) heeft het beperkt aandacht gegeven”, zegt Schilder. “En ook de gemeente heeft geen ideeën over wat we daarmee gaan doen.”


Wethouder Roy Geers (Rosmalens Belang) vindt het te vroeg om het over de infrastructuur te hebben: “De planontwikkeling moet nog verder vorm krijgen. Juist dan gaan we actief met de ontwikkelaar en belanghebbenden aan de slag met de infrastructuur. Dat traject wordt volgend jaar opgestart.”

Acties
Rondom Maliskamp is het al druk met verkeer. Dat geldt ook voor de Berlicumseweg, bij de oprit naar de A59. In de spits staat het daar vaak vast. Schilder wil dat Maliskamp nog meer verkeersdruk bespaard blijft: “Er komt gewoon een wijk bij die net zo groot is als Maliskamp. Maar er zijn relatief weinig duidelijke verkeersmaatregelen om te voorkomen dat er sluipverkeer door de oude kern gaat komen.”

De wijkraad voerde afgelopen april nog actie tegen de verkeersdrukte in het dorp; toen werden containers beplakt met stickers waarop de maximumsnelheid staat. Schilder: “Dat soort acties kunnen ook in andere delen van Maliskamp.”

Aantal woningen
De wijkraad volgt de plannen rondom het landgoed op de voet. Eerder uitte Schilder al zijn zorgen over het aantal woningen op het voormalige GGZ-terrein. “Als je er veel woningen bouwt, verdicht het en krijg je eigenlijk een nieuw dorp. Dan zijn er straks nog wel oude gebouwen, maar die staan in een moderne vinexwijk”, zei Schilder eerder.

De video met het hele onderwerp is HIER te bekijken.