Wijkraad Maliskamp dringend op zoek naar nieuwe leden​

Zondag 01 december 2019

Per 1 januari 2020 zullen de huidige voorzitter (Ard Schilder) en secretaris (Paul van der Zanden) van de Wijkraad Maliskamp na ruim 7 en respectievelijk 5 jaar hun functies neerleggen. Hoewel de wijkraad blij is dat zij tegelijkertijd een nieuw lid mag verwelkomen in de persoon van Maarten van Os, die sinds kort in de wijk is komen wonen, betreurt de wijkraad dat zij niet al haar functies ingevuld krijgt en de wijkraad het voorlopig zonder vaste voorzitter en secretaris moet stellen. 

De wijkraad is een belangrijke schakel tussen de gemeente en de wijk. Zo heeft zij een rol gespeeld bij een aantal grote dossiers, zoals de herbestemming van de kerk, het AZC, de herbestemming van het klooster, de leerlingenstop op de Masten, het plan Eikenburg en de herbestemming van Coudewater. Maar ook houdt zij zich bezig met meer dagelijkse zaken, zoals verkeer en veiligheid in de wijk, de natuur rondom de wijk en leefbaarheid van de wijk. Daarnaast hebben de openbare wijkraadvergaderingen altijd een belangrijke informatiefunctie gehad; enerzijds om de wijk voor te lichten over diverse dossiers, anderzijds om meningen en andere input uit de wijk op te halen.   

Doordat vervanging voor Ard en Paul ontbreekt, zal de wijkraad de dossiers voor de toekomst, waaronder  Coudewater en de Energietransitie, voorlopig met minder mankracht op kunnen pakken. In verband met de beperkte bezetting heeft de Wijkraad ook besloten het aantal openbare Wijkraadvergaderingen voorlopig terug te brengen. Klaas Vos, die zich als lid bezig houdt met verkeer en veiligheid en ruimtelijke projecten, zal als voorzitter a.i. fungeren en zich met de overige leden voorlopig richten op het afhandelen van de meest urgente zaken. Over het aantal vergaderingen zal nog worden beslist. In ieder geval zal zij indien onderwerpen daarom vragen, ad hoc openbare vergaderingen beleggen. 

“Wij vinden het heel jammer dat de Wijkraad Maliskamp voorlopig niet op volle kracht kan funtioneren”, aldus Ard Schilder. “Maar wij hebben al geruime tijd en op allerlei manieren getracht om nieuwe leden voor de Wijkraad te vinden. Hoewel onze openbare vergaderingen altijd goed bezocht zijn, is het toch moeilijk gebleken mensen te vinden die zich langere tijd aan de wijkraad willen verbinden. Wij zijn ontzettend blij met de komst van Maarten van Os. Hij heeft ervaring en contacten in de gemeentelijke politiek. Dus dat is echt een aanwinst. Niettemin hebben Paul en ik besloten na afloop van onze bestuurstermijn eind dit jaar onze functies neer te leggen. Wij zijn beiden bij gebrek aan vervanging al langer blijven zitten dan wij eigenlijk gepland hadden. Maar we willen niet met een stokje in ons hand blijven staan omdat niemand het over wil nemen. Wij hopen dat we door nogmaals deze oproep te doen, naast Maarten ook nog andere enthousiastelingen bereiken, wellicht ook nieuwe bewoners die onze eerdere oproepen nog niet hebben bereikt.” 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Ard Schilder (ard.schilder@gmail.com]) of Klaas Vos (klaasvos@gmail.com), of stuur een bericht naar info@wijkmaliskamp.nl.