TRANSITIECAFÉ 2020

Vrijdag 24 januari 2020

Beste buurtbewoners Maliskamp,

Op 1 januari 2020 is de energiebelasting op aardgas gestegen en in de komende jaren zullen de energieprijzen verder stijgen. Alle reden dus om uw energieverbruik te willen verminderen. Voor de hand liggende stappen zijn isoleren, dubbelglas, besparende maatregelen of zelf energie-opwekken.

De gemeente wil in 2050 klimaatneutraal zijn en ondersteunt huiseigenaren daarbij met advies en subsidies. U heeft hierover in november een brief ontvangen. In de brief staat de mogelijkheid om tot 31 januari vrijblijvend in te schrijven voor deelname aan een gezamenlijke inkoopactie voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Hierover zijn eind vorig jaar een drietal informatieavonden gehouden.

De werkgroep ‘Energiek Maliskamp’ wil u bij deze materie verder helpen en nodigt u daarom van harte uit op 28 januari in een ‘Transitiecafé’. In deze informele omgeving kunt u niet alleen met andere bewoners over hun ervaringen spreken, maar ook specialisten van de gemeente raadplegen voor advies, technische zaken en subsidies. Handig voor als u overweegt mee te doen met de gezamenlijke inkoopactie én ook als u misschien al een stap wil zetten naar verduurzamen van uw woning bijvoorbeeld d.m.v. warmtepompen.

Geen commerciële verhalen, maar vooral ervaringen van andere wijkbewoners. Maliskampers die zelf praktijkervaring hebben met isolatie, zonnepanelen e.d. delen hier hun kennis en ervaring met hen die overwegen iets te doen of nog niet weten wat te doen.

Graag zien we velen van u bij het Transitiecafé op 28 januari 2020 van 20:00 tot 22:00 in het Trefpunt in de Meerlaer.

Loop binnen, stel uw vragen of deel uw ervaringen.

Heeft u vragen over heel specifieke maatregelen laat ons dat van tevoren weten zodat we voor u de juiste mensen aan tafel kunnen uitnodigen.

Maliskamp is van nature een groene wijk, laten we er samen ook een duurzame wijk van maken!

Met vriendelijke groet,

Werkgroep Energiek Maliskamp

DATUM

28 januari 2020 Van 20:00 tot 22:00

PLAATS

Ons Trefpunt
Sint Jozefstraat 1 

5248 AT Rosmalen

ONDERWERPEN

• Ervaringen bewoners: Isolatiemaatregelen
Zonnepanelen
Warmtepomp

Leveranciers Installateurs

  • Subsidieregelingen

Gezamenlijke inkoopactie

MET MEDEWERKING VAN

· Wijkraad Maliskamp
· Werkgroep Energiek Maliskamp · Gemeente ‘s-Hertogenbosch
· Winst uit je Woning

CONTACTPERSONEN

Hessel Abbink Spaink 06 – 21 54 81 32 

Marc Deurloo 06 – 51 87 39 43

Herman Klein Entink 06 – 53 24 96 28