Steun AED project Meidoornlaan

Zondag 12 mei 2019

Een hartstilstand kan iedereen overkomen. Je overlevingskans is het grootste wanneer binnen 6 minuten de juiste hulp is gestart. In Maliskamp zijn al enkele AED’s, o.a. in bij de buurtmarkt, KC De Meerlaer, Beukenlaan 1, de Maliskampse Hoeve, en bij de voetbalvereniging in Maliskamp. Er is echter niet voldoende dekking in Maliskamp om binnen enkele minuten, liefs 2 tot 3 minuten, een AED ter plekke te hebben, en daarom is er een actie gestart om ook in de Meidoornlaan een AED te hangen.

Er zijn nu al zeker 80 buurtbewoners in staat om de AED te bedienen. Dit zijn mensen die beroepshalve deze training hebben gehad, of zijn opgeleid door de trainingen van het Rode Kruis die in Ons Trefpunt zijn gegeven. Deze mensen hebben zich ook aangemeld bij HartslagNu, het landelijke platform voor burgerhulpverlening bij een hartstilstand. Je sluit je aan bij HartslagNu wanneer je hulp wilt bieden bij een (mogelijke) reanimatie. Ook wanneer je een AED in bezit hebt en deze beschikbaar wilt stellen als het nodig is, kan je deze bij HartslagNu aanmelden.

Hoe gaat het in zijn werk?

In nood wordt 112 gebeld. Indien de telefonist aldaar duidelijk heeft dat het om een reanimatie gaat, worden niet alleen de hulpdiensten gealarmeerd, maar ook HartslagNu. HartslagNu roept meteen de aangesloten vrijwilligers op die zich in een straal van 750 meter om het slachtoffer heen bevinden. 

Een aantal vrijwilligers krijgt de melding om de AED op te halen, anderen krijgen  de oproep om zich naar het adres van het slachtoffer te spoeden. 

Zo zijn er snel veel mensen ter plekken om te starten met de reanimatie. De AED is daarbij onmisbaar!

Wat kunt u doen?

Geld doneren via www.theaedproject.nl/project-meidoorn of via de QR-code van "tikkie" hieronder:

of u aanmelden voor een cursus via onderstaande QR-code "cursus":

Er zal tijdens openbare wijkvergadering dinsdag 14 mei aanstaande aandacht worden besteed aan dit project.

Meer info kunt u downloaden via deze leaflet.