Nieuwe vuilcontainers geplaatst

Zondag 18 april 2021

De plastic container aan de Bernadettestraat (kruising met Milla de Kampenstraat / Lijsterbeslaan) is door de Gemeente 's-Hertogenbosch vervangen door een perscontainer met een zogeheten vulgraad sensor. Deze kan dynamisch geledigd worden waardoor ze beter kunnen voorspellen wanneer een container vol komt te zitten. Helaas is de vulopening van deze container wel veel smaller, dus houdt hier rekening mee met de grootte van uw afvalzakken! Containers met een perssysteem dienen aan bepaalde certificeringen te voldoen, om ongelukken te voorkomen. vandaar de veel kleinere vulopening.

De verhoogde capaciteit van een perscontainer (4-5x zoveel plastic) zal volgens de gemeente leiden tot minder illegale stort en een betere beschikbaarheid van de containers.

Door de successen die op andere locaties al jarenlang ervaren heeft de gemeente daarom besloten om ook op deze locatie meer capaciteit te creëren, want dit was broodnodig. Deze verhoogde capaciteit zal onder andere uiteindelijk leiden tot minder illegale stort en een betere beschikbaarheid van de containers. 

Ook is de andere plastic container vervangen door een glascontainer, waardoor er nu een extra glascontainer beschikbaar is.

Ervaart u overlast? Maak uw melding via de BuitenBeter app. Heeft u geen smartphone? Gebruik dan het meldingsformulier of neem telefonisch contact op met het meldpunt via (073) 615 55 55 (tot 17.00 uur).