Groene Daken Subsidie 2020

Zaterdag 09 mei 2020

Subsidie voor groene daken

Groene daken bieden veel voordelen. Een dak met planten werkt isolerend; het koelt bij hitte en dempt geluid. Ook houdt het water vast bij regen. Hierdoor wordt het riool minder belast.

De gemeente stimuleert de aanleg van groene daken met subsidie. Burgers en verenigingen van eigenaars kunnen deze subsidie aanvragen voor een bestaand dak op een gebouw, huis, appartement, garage, overkapping, carport of schuur. Woont u in een monument? Regel dan eerst een omgevingsvergunning. Particulieren ontvangen maximaal € 3.000 subsidie. Per 01-01-2020 ontvangen verenigingen van eigenaars maximaal €15.000.

Aanvragen
Lees de subsidieregeling Groene Daken (hier te downloaden) en vraag de subsidie aan via het digitale aanvraagformulier. Uw aanvraag voor deze subsidie moeten wij 1 week voor het begin van de aanleg van het groene dak ontvangen hebben.

Voorwaarden
Het dak is van een particulier of een Vereniging van Eigenaren (VvE)
Het groene dak komt op een bestaand dak (bouwjaar vóór 2014)
Het oppervlak van het groene dak is minimaal 20 m2
Het groene dak heeft een waterbergende capaciteit van 30 liter/m2
Voorwaarden subsidie daken kleiner dan 20m2 (per 01-01-2020)

Ook kleinere daken tellen mee als u met anderen uw daken groen maakt. Een aanvraag voor een groep particulieren heeft minimaal 2 adressen en kent één contactpersoon. Het totale oppervlak is minimaal 20 m2.

Meer subsidieregelingen
De subsidie Groene daken mag u aanvragen in combinatie met de subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds of het waterschap Aa en Maas (zie onderaan bij Links). Beide regelingen zijn ook voor groene daken en hebben als voorwaarde dat het om een samenwerking met anderen in uw buurt of waterschap gaat.

Vergoeding
Voldoet u aan de voorwaarden van de subsidieregeling, dan draagt de gemeente bij aan uw groene dak. De vergoeding in 2020 bedraagt € 15,00 per m2, met een maximum van € 3.000 (particulieren) of € 15.000 (VvE). De subsidie wordt uitbetaald als het dak gereed is; u stuurt als bewijs een foto en de rekening in.

Meer info vindt u HIER.