Fons Gommers nieuwe voorzitter Wijkbelangen

Zaterdag 02 maart 2019

Fons Gommers is de nieuwe voorzitter van de Stichting Wijkbelangen

Fons Gommers ( Den Haag 1945 ), studeerde Nederlands en Algemene Taalwetenschap aan de universiteit van Leiden. Hij was leraar Nederlands en schooldecaan - sinds 1972 in Gorinchem - en werd actief in de onafhankelijke vakorganisatie, het Nederlands genootschap van leraren ( NGL). Een club van ca. 20.000 leden waarvan hij vicevoorzitter was. Van 1985 tot ’89 was hij als directeur op het ministerie van onderwijs verantwoordelijk voor het budget van alle scholen voor Havo/Vwo in Nederland. Daarna heeft hij de stap gezet naar het bedrijfsleven als commercieel directeur bij een dochter van Borsumij Wehry.

In 1992 ging hij werken voor Raadgevend Bureau Claessens, destijds de grootste speler op het gebied van outplacement en loopbaanbegeleiding. Verhuizing naar de regio was het gevolg. Hij woont sinds april 1992 in Maliskamp.

Sinds 9 jaar is hij samen met zijn vrouw Elly iedere vrijdagmorgen te vinden als voederaar in ons dierenparkje. Daarnaast is hij zijn hele werkzaam leven actief geweest in tal van sociale functies: in oudercommissies, als voorzitter van de openbare bibliotheek in Gorinchem etc.

Fons is momenteel nog actief als onafhankelijk tekstredacteur voor een grote netwerkorganisatie die zich vooral bezig houdt met mediation en mediation opleidingen.