Nieuwbouw Dierenpark Maliskamp officieel geopend

Zaterdag 06 oktober 2018

Wethouder Roy Geers heeft op 6 oktober 2018 de nieuwbouw van het Dierenpark Maliskamp feestelijk geopend.

Tijdens een zonovergoten, massaal bezocht, openingsfestijn zijn de vele betrokkenen in het zonnetje gezet.  

De nieuwbouw is gerealiseerd omdat het oude hoofdgebouw was vervallen en niet meer voldeed aan de hedendaagse gebruiks- en veiligheideisen.

De drijvende kracht achter dit project is Sander van der Heijden, voorzitter van de Stichting Wijkbelangen. "Geboren uit noodzaak bleek het ambitieuze idee toch wat meer voeten in aarde te hebben dan oorsponkelijk gedacht. Samen met een groot aantal vrijwilligers, een bouwteam en een sponsorteam, zijn we in 2017 begonnen met het voorbereiden van een bouwplan. Nadat in het voorjaar van 2018 alle seinen op groen stonden (vergunningen, financiering en bouwplan) werd dan in mei 2018 daadwerkelijk begonnen met de sloop van het oude gebouw, en staat er binnen een half jaar een geweldig nieuw pand."

"Een geweldige prestatie, die dankzij de betrokkenheid van vele vrijwilligers en sponsoren heeft geleid tot weer een mijlpaal in de historie van Maliskamp. De burgerparticipatie is groot in de Wijk Maliskamp, en ik ben er dan ook bijzonder trots dat we dit met zo'n grote groep hebben kunnen verwezenlijken", aldus Sander van der Heijden, naar wie het gebouw is vernoemd. 

"Zonder iemand tekort te willen doen wil ik er twee groepen uitlichten. Het bouwteam dat bestond uit Ad Verhoeven, Jacques Vogel, Joep Gubbens, John van Nistelrooij, en Thieu Gubbels. En het sponsorteam met daarin Jurjen Bottema, Klaas Vos, Maurice Klaassen, en Sjoerd van Leeuwen. Daarnaast zijn vele Maliskampers betrokken geweest bij de sloop, de nieuwbouw en diverse andere hand-en spandiensten."

Meer informatie over het nieuwbouwproject vindt u HIER. Op de webpagina en de Facebook pagina van Dierenpark Maliskamp wordt u op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen.

Dierenpark Maliskamp is mede mogelijkge maakt door deze sponsoren: