Koningsdag 2021

Dinsdag, 27 april 2021
Van 10:00 tot 16:00

Koningsdag 2021

Dit jaar voor het eerst ook activiteiten op Koningsdag vanuit Maliskamp Events!
Helaas is door de corona beperkingen het programma van Koningsdag 2021 wat minder uitgebreid dan gepland, maar gelukkig kunnen, met inachtneming van alle corona- maatregelen, diverse kinderactiviteiten wel doorgaan, en als de versoepelingen doorgaan, volgt er na 21 april wellicht nog een aanvulling op het programma! We gaan er in ieder geval een feestelijke dag van maken!

Programma:

06.23u Vroeg uit de veren om de vlag te hijsen bij zonsopkomst 06.25u Fiets versieren (mag evt. ook een (studie)dag eerder)

10.00u Start kleine fietstocht voor de allerkleinsten

11.00u Start grote fietstocht

12.00u Lunch (thuis)

14.00u Start vossenjacht

16.00u Einde

Kleine fietstocht

Speciaal voor de kinderen die net kunnen fietsen maar nog niet zo ver of die op een loopfiets mee willen doen (ca. groep 1-2 of jonger), beginnen we de dag met een wat kortere fietstocht door de wijk op koninklijk versierde fietsen. Versier je (loop)fiets dus op zijn allermooist en kom om 10.00u naar het Schoolplein, waar we verzamelen. Vanuit daar fietsen we (onder begeleiding van een aantal ouders) in een kleurige optocht een rondje door de wijk (route zie onder). Het zou natuurlijk leuk zijn als alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en buren langs te kant staan om de kids toe te juichen. 

Route kleine fietstocht
 
 
 
Voor degene die zijn/haar fiets het mooist versierd heeft is er uiteraard een mooie prijs die achteraf wordt thuis gebracht. Aangezien het in verband met de gesloten winkels wat lastiger is om aan ‘versiermateriaal’ te komen, krijgen alle kinderen die zich inschrijven voor de fietstocht, het weekend van te voren een versierpakketje thuis bezorgd.
 
Grote fietstocht
 
Voor de kinderen die al wat verder kunnen fietsen (ca. vanaf groep 3) is er vanaf 11 uur een langere fietstocht door de wijk. Versier dus je fiets op zijn allermooist en fiets mee! Om het corona-proof te houden, kun je overal langs de route aansluiten. Als de route langs je huis komt, kun je starten vanaf je eigen huis, of anders kun je aansluiten vanaf het dichtstbijzijnde punt op de route vanaf je huis. We starten de tocht om 11uur vanaf het schoolplein en zullen onderstaande route 2 x fietsen, zodat ook iedereen die later op de route start, de gehele route kan rijden. Zodra je dus weer terug bent bij je huis/startpunt zit de tocht er op en is het tijd voor een lunch thuis. Ook hier zou het natuurlijk leuk zijn als alle papa’s, mama’s, opa’s, oma’s en buren langs te kant staan om de kids toe te juichen. Zie onder deroute.

Route grote fietstocht

 
De gehele tocht zal begeleid worden door een aantal ouders en op gevaarlijke kruisingen zijn verkeersbegeleiders aanwezig. Ook voor de grote fietstocht geldt dat er mooie prijzen te winnen zijn voor de mooist versierde fietsen en iedereen die zich inschrijft het weekend vooraf een versierpakketje thuis krijgt afgeleverd.
 
Vossenjacht

Vanaf 14.00u start de vossenjacht. De vossenjacht wordt gespeeld in groepjes (van 4-5 kinderen). Het doel van de vossenjacht is dat de kinderen in de wijk de “vossen” vinden en bij deze vossen een stempel halen. Wie uiteindelijk het snelst de meeste vossen heeft gevonden is de winnaar! De vossen zijn verklede begeleiders die zich in het thema‘koninklijk’ hebben verkleed.

Op het inschrijfformulier kan worden aangeven of je kind in een zelfstandig groepje ingedeeld mag worden zonder begeleiding van ouders, of liever in een groepje met ouderbegeleiding. Ook evt. voorkeuren met betrekking tot de groepssamenstelling, zijn via het inschrijfformulier aan te geven. We zullen uiteraard niet met alle wensen rekening kunnen houden, maar aangeven mag altijd.

Je ontvangt het weekend voorafgaand aan Koningsdag de groepsindeling en het startpunt van je groepje. Ook hier zullen we om het Corona-proof te houden, starten op verschillende locaties in de wijk en zullen de kinderen zo veel mogelijk worden ingedeeld met kindjes uit hun eigen klas.

Aanmelden

Via onderstaande link, kom je terecht in een inschrijfformulier (Google Forms), waarmee je je kinderen kunt aanmelden voor bovenstaande activiteiten. Daarnaast kun je op dit formulier aangeven of/waar je als ouder(s) wil/kan helpen. In verband met het maken van de groepsindeling en het rondbrengen van de ‘versierpakketjes’ dienen alle aanmeldingen UITERLIJK VRIJDAG 23 APRIL binnen te zijn.

Link naar het inschrijfformulierhttps://forms.gle/Ctgw3gHf1JykcWAt7
Mocht deze link niet werken of als je nog aanvullende vragen hebt, kun je ook altijd een mailtje sturen aan: mkkingsday@gmail.com

Veiligheid voorop

Deze activiteiten zijn mogelijk binnen alle geldende Corona-beperkingen. Uiteraard is het wel van belang dat iedereen de geldende Corona maatregelingen in acht neemt:

  • Houd 1,5 meter afstand van iedereen die niet bij je in huis woont als toeschouwer, als je je kinderen brengt of als je meehelpt bij een activiteit.
  • Blijf thuis bij klachten en meld jezelf (als je hulpouder bent) of je kinderen af via een mailtje of appje aan de organisatie.