Informatieavond Herenboerderij - Geannuleerd

Donderdag, 26 januari 2023
Van 19:00

Deze bijeenkomst is helaas geannuleerd. 

 

Door een groep enthousiaste buurtbewoners is een initiatief gestart om in de regio Rosmalen-Berlicum een Herenboerderij te stichten. Een Herenboerderij is een coöperatieve boerderij, waarvan bewoners mede-eigenaar en deelnemer kunnen worden van een geheel biologische boerderij en daar samen met een boer (in loondienst) lokaal, vers en gezond voedsel produceren.

Behalve een plek waar je samen eten produceert, is een Herenboerderij ook de plaats waar mensen samenkomen, ze elkaar en hun boer spreken en waar nieuwe vriendschappen en mooie initiatieven ontstaan. Om recepten uit te wisselen, workshops en lezingen te houden en allerlei kinderactiviteiten en rondleidingen te geven. Een herenboerderij maakt geen winst, maar draait om duurzaam geproduceerd voedsel van een gezonde bodem. Inmiddels zijn er in Nederland ca 20 Herenboeren actief waar dit realiteit is.

Wij zouden ook graag in de buurt van Maliskamp, Rosmalen of Berlicum een Herenboerderij vestigen. Tijdens deze informatieavond vertellen we graag meer over onze plannen en leggen we uit hoe je hier deel aan kunt nemen.