Persbericht aanbieding petitie AZC Coudewater

Woensdag 04 mei 2016

Op dinsdag 10 mei a.s. biedt de wijkraad van Maliskamp om 18.45 uur in de hal van het Bestuurscentrum / Achter het Stadhuis een petitie aan over het AZC Coudewater. Namens de raad zal de voorzitter (burgemeester Rombouts) de petitie in ontvangst nemen. 

De petitie die wordt aangeboden is ondertekend door in totaal ruim 700 bewoners van Maliskamp en omliggende wijken. Zij pleiten daarin voor een AZC op Coudewater naar menselijke maat van 300 - 400 inwoners, waarin zij zich weten gesteund door een toenemend aantal partijen in het land. 

De gemeenteraad van s-Hertogenbosch heeft laten blijken een inhoudelijke discussie hierover niet aan te willen gaan en vast te houden aan een begin 2015 vastgesteld kader van 600 - 800 voor het AZC Coudewater. De wijkraad en veel bewoners van Maliskamp en omliggende wijken zijn daarin teleurgesteld.

De wijkraad van Maliskamp zal zich in de gesprekken van komende weken inzetten voor maximale investeringen in de kwaliteit van het AZC Coudewater, om een kwalitatief goede opvang voor asielzoekers en omliggende wijken waar te kunnen maken in de komende 10 - 15 jaar. Het is aan de gemeenteraad om daar nu iets mee te doen.

Ard Schilder
​Wijkraad Maliskamp