Boer Peer - De Film (UITVERKOCHT)

Dinsdag 19 september 2017

Op 6, 10 en 17 oktober zal Boer Peer - De Film, worden vertoond in ons Trefpunt. De eerste 2 voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht, voor de extra voorstelling op 17/10 zijn nog enkele kaarten (5 euro) verkrijgbaar bij de Buurtmarkt Maliskamp. De zaal is open vanaf 19.30 uur, en de film start om 20 uur. De bar zal nog ruim na de vertoning openblijven, zodat we allen het glas kunnen heffen op onze illustere wijkgenoot Peerke Smulders.

Op 6 oktober is filmmaker Daan Jongbloed ook aanwezig, en bent u in de gelegenheid om in gesprek te gaan met deze bevlogen cineast.

Boer Peer (2017) - Official Trailer (NL) from Van Osch Films on Vimeo.

Acht jaar geleden stuitte regisseur Daan Jongbloed op een vervallen boerderij, tot zijn verbazing bleek de 97-jarige boer Peer hier te wonen. De stilte en soberheid waar Peer in leeft fascineerde Daan enorm. Daan zag een romantisch boertje in een schilderachtige omgeving. Maar voor Peer is zijn leven realiteit. Waarom leeft deze boer zijn leven zoals hij het leeft? Wie is Peer en wat gaat er in hem om? Acht jaar lang bleef Daan terug komen in een poging Peer en zijn belevingswereld te begrijpen. Voorzichtig laat Peer de filmmaker toe in zijn eenzame leven en pijn uit het verleden.
 
De documentaire gaat in september op het Nederlands Film Festival 2017 in première, en wordt ook vertoond in De Verkadefabriek (1/8/15/22/29 oktober om 16 uur en 17 uur).

Meer info op de website van de filmmaker. Volg Boer Peer ook op Facebook.

Informatie over de kaartverkoop op: http://www.wijkmaliskamp.nl/activiteiten/boer-peer-de-film/2017-10-06/