30 km/h in Maliskamp

Donderdag 05 april 2018

Langzame vrijwilligers gezocht!

De afgelopen jaren is de verkeersintensiteit in Maliskamp toegenomen. Een wijk in ontwikkeling met jonge spelende kinderen maar ook ouderen die graag wandelen om te genieten van de omgeving.

Tijd om bewoners er op te attenderen dat er een maximum snelheid in de wijk van toepassing is, namelijk 30 km/h.

Helaas is niet iedereen zich hiervan altijd bewust. Vaak zijn het de wijkbewoners zelf die stevig doorrijden. De route is immers bekend en het sluipt er dan makkelijk in. Helemaal niet verwonderlijk dat dit gebeurt maar nu is wel het moment gekomen om samen met Gemeente ’s-Hertogenbosch en Veilig Verkeer Nederland actie te ondernemen en bewoners weer bewust te maken van deze snelheidslimiet.

In de avond van 16 april zullen vrijwilligers zoveel mogelijk langs de deuren gaan om samen met bewoners stickers op de afvalcontainers te plakken. Helaas hebben we niet voor elke afvalcontainer een sticker en gaan wij nu de drukste straten van Maliskamp ‘bestickeren’. 

Wij vragen u om de stickers te plakken op de groene en grijze container (aan weerszijden).
Door het bestickeren van deze afvalcontainer worden de verkeersdeelnemers er iedere week aan herinnerd dat er een maximumsnelheid in deze gehele wijk van toepassing is.

Medio 2018 wordt er een matrixbord door de Gemeente geplaatst. Dit bord meet de intensiteit van het verkeer alsmede de snelheid. Voor iedere weggebruiker als geheugensteuntje.

Dit initiatief is genomen door de Wijkraad Maliskamp en de wijkbewoners, in goed overleg met Gemeente ’s-Hertogenbosch, en wordt ondersteund door Veilig Verkeer Nederland.

Bij vragen kunt u altijd terecht bij de Wijkraad Maliskamp, contactpersoon Klaas Vos. 

Wij kunnen hulp gebruiken op de 16e April (van 19-21uur). Help je mee? Geef je bij Klaas op via info@wijkmaliskamp.nl.